Voer een URL in
Een website zou op een blacklist kunnen komen als de eigenaar van de website zou besluiten om duizenden e-mails te sturen om een ​​nieuw product te promoten. Als een of meer ontvangers van de e-mail deze als spam markeert, kan de e-mailserviceprovider de website op een zwarte lijst plaatsen. In een ander scenario, als je ziet dat het verkeer naar je site sterk is afgenomen of zelfs volledig is gestopt, kan een van de redenen zijn dat je website op een zwarte lijst staat. Ook als iemand aanbiedt om je een ​​domein te verkopen, moet je een tool hebben voor domein blacklist check om te zien of dat domein op de zwarte lijst staat of niet. Sommige organisaties gebruiken de domein blacklist checker-service op internet. E-mailserviceproviders controleren of een website op de zwarte lijst staat met DNSBL of SURBL. E-mailserviceproviders gebruiken deze services om te proberen spammail te verwijderen voordat deze de gebruiker bereikt. Sommige DNSBL-serviceproviders gebruiken verschillende criteria om websiteadressen weer te geven en te verwijderen. Spamfilters die door e-mailserviceproviders worden gebruikt, gebruiken DNSBL-services als eerste verdedigingslinie. SURBL is niet de eerste verdedigingslinie bij het controleren van spammail. Het bevat een directory met websites die op de blacklist zijn geplaatst om in de tekst van spam-e-mails te verschijnen. Beide methoden worden door e-mailserviceproviders gebruikt als eerste verdedigingslinie tegen spammail.
Geen enkele legitieme website wil op de zwarte lijst van een zoekmachine worden vermeld. Als een website op de blacklist van een zoekmachine wordt vermeld, betekent dat het einde van het bestaan ​​van die website op internet. Zoekmachines plaatsen websites op de zwarte lijst om een ​​aantal redenen. Als een website betrokken is bij spam, wordt deze op de zwarte lijst geplaatst. Als wordt vermoed dat een website wordt gebruikt voor het hacken van andere websites, wordt deze op de zwarte lijst geplaatst. Als een website links naar niet-vertrouwde sites heeft, wordt deze op de zwarte lijst gezet. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom websites op de zwarte lijst komen te staan. Onthoud dat zoekmachines elke website onderzoeken op zijn inhoud en links, en als het enige verdachte activiteit of slechte links op een website vindt, zal het de site op de zwarte lijst zetten. Zodra een zoekmachine een website op de zwarte lijst plaatst, verdwijnt deze gewoon van internet. Zoekmachines gebruiken het IP-adres om een ​​site op de zwarte lijst te zetten. Het betekent dat als je website een dynamisch IP-adres gebruikt en de zoekmachine het IP-adres op de zwarte lijst zet, alle sites die dat IP-adres gebruikten, niet langer op internet verschijnen.
Er zijn duizenden databases op internet die lijsten met ‘misbruikende hosts’ bijhouden. E-mailserviceproviders en ISP's bekijken deze lijsten om hun gebruikers te beschermen tegen mogelijke malware, virussen of andere vervelende dingen. Er zijn zoveel zwarte lijsten met websites dat het voor een website-eigenaar vrijwel onmogelijk wordt om te controleren of zijn of haar website op een van de websites staat. Daarom kun je beter een tool gebruiken om te controleren of je website op een zwarte lijst staat. Als dit het geval is, moet je maatregelen nemen om het van de lijst te laten verwijderen. Je kunt de analytische tools van Google gebruiken om de zwarte lijst van Google te controleren.
Een eenvoudige manier om te controleren of een website op de zwarte lijst met websites staat, is door naar https://www.seosos.nl/tools te gaan en naar het pictogram ‘Blacklist Controle’ te gaan. Of je kunt https://www.seosos.nl/blacklist-controle kopiëren / plakken in een tabblad van je browser. Je hoeft het IP-adres van je domein niet te kennen. Voer het domein in en voer de controle uit. Deze tool controleert alleen of je website op de DNSBL-lijst staat. Om te controleren of je website op een andere zwarte lijst staat, kun je andere tools gebruiken die op internet beschikbaar zijn.
Er zijn tegenwoordig zoveel apparaten die internet gebruiken en er zijn miljoenen websites. Websites moeten zichzelf beschermen tegen malware, virussen en hackers. Ze moeten er ook voor zorgen dat hun websites legitiem blijven en niet op een zwarte lijst terechtkomen. Het is buitengewoon moeilijk om een site van een zwarte lijst te verwijderen. Er zijn tools om je website van een zwarte lijst te verwijderen, al zijn er geen garanties. Daarom kun je het beste maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je website niet in de problemen komt. Koop nooit links en val nooit voor een aanbieding van gratis links om de positie van je website te verbeteren. Zoekmachines zijn briljant en up-to-date. Als ze een backlink controleren en zien dat deze afkomstig is van een op de zwarte lijst geplaatste of verdachte site, zullen ze je website bestraffen. Laat de natuurlijke black-links van je website groeien, pas geen trucjes toe om een betere positie te krijgen, want je zult er uiteindelijk spijt van krijgen.